15.12.19 The Yoga XL Winter Edition

Balance, Mind & Body

Zondag 15 december, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert studio SEP een speciaal Yoga XL Winter Event.
Een geweldig evenement om tot jezelf te komen.

Prijs: € 69,00
(incl. vegan lunch & biologische thee momenten)

Programma

Programma overzicht:

Tijdens deze workshop gaan we meer de diepte in. Daar waar je normaal gesproken minder tijd voor hebt in de les, gaan we je laten ervaren en mee oefenen. Zo gaan we werken aan techniek, ademwerk en we nemen je mee in de geschiedenis van yoga. Nicole van Kempen van By Veda gaat je mee vertellen over Ayurveda. Zo kom je te weten wat je constitutie  is en hoe je jouw practice en voeding kunt aanpassen op jouw body/mind type. Super interessant!

09.30 – 10.00   Inloop met biologische thee
10.00 – 10.30   Welkom & intoductie in yoga geschiedenis
10.30 – 12.30   XL Hatha Vinyasa les
12.30 – 14.30  Lunch van Jungle Green Kitchen & Ayurdeva ws By Veda
14.30 – 16.30   XL Ashtanga les
16.30 – 17.00   Afsluitende meditatie

 

Yoga Classes that day

Deze yoga workshops staan op het programma!

Hatha / Vinyasa Yoga

Ha-Tha staat voor verbinding tussen zon (actie) en de maan (verinnerlijking), en het doel is je lichaam en ademhaling te leren beheersen. Er wordt vooral gewerkt vanuit asana (lichamelijke oefeningen) en pranayama (beheersing van de ademhaling). De combinatie van Hatha en Vinyasa zorgt ervoor dat in de les meer flows en variaties worden toegevoegd.

Ayurveda Workshop

Ayurveda is het ‘zusje’ van yoga en betekent letterlijk de ‘kennis van het leven’. Een preventief gezondheidssysteem dat werkt met een persoonlijke aanpak afgestemd op jou unieke eigenschappen en gebaseerd op de 5 elementen. In deze workshop leer je meer over Ayurveda en hoe het jou kan helpen om in balans te blijven. Tips & trics over voeding, het verbeteren van je spijsvertering en je dagelijkse routine helpen je om je nog beter te voelen…. met meer energie, meer enthousiasme en een healthy body, mind & soul!

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga is een vorm van yoga die bestaat uit 6 series. Elke serie bestaat uit 40 houdingen. Ashtanga yoga is een dynamische, vloeiende stijl die de beweging van het lichaam verbindt met de ademhaling. In deze vorm van yoga is dagelijkse oefening van de serie belangrijk. Er zijn zes verschillende Ashtanga series (één voor beginners, één voor gevorderde en vier voor vergevorderde yogi’s). Je ontwikkelt je in je eigen tempo binnen de series.

Waarom deelnemen?

Meer diepgang in de Yoga beleving.

Dit event geeft je de tijd om je even helemaal onder te dompelen in de wonderen wereld die yoga heet. We nemen je mee de diepte in door met adem te gaan werken, techniek bij te brengen, XXL yoga lessen, experimenteren met houdingen, meer te leren over de ayurvedische denkwijze, maar bovenal gaan we er een leuke dag van maken!

Features

Het beste van Yoga

Meer energie

In het begin zal yoga energie kosten, want het is niet niks om in ingewikkelde houdingen rustig te blijven ademhalen. Maar uiteindelijk zal elke houding die lukt, zorgen voor meer energie.

Meer kracht

Met elke houding gebruik je andere spieren en zorg je ervoor dat je lichaam krachtiger wordt.

Betere ademhaling

Het gaat bij yoga nooit om de perfecte houding nabootsen, maar om rust te vinden in een houding die er zoveel mogelijk op lijkt. Daarbij kun je jouw ademhaling naar gebieden sturen waar je meer ruimte nodig hebt. Door zo te focussen op de ademhaling zul je merken dat je ook in het dagelijks leven rustiger gaat ademhalen.

Betere balans

Er zijn een heleboel asana’s waarbij het gaat om een goede balans. Je wordt uitgedaagd om een paar minuten lang je balans te houden en je zult merken dat het steeds beter gaat naarmate je vaker oefent.

Betere houding

Rechte rug, schouders laag en kruin omhoog. Vroeger hamerden je ouders erop, tegenwoordig hoor je het in de yogaklas.

Minder stress en angst

Yoga is een fijne manier om te ontspannen en je te onttrekken aan dagelijks beslommeringen. Daardoor komt er minder ruimte voor stress en angst.

Expert Instructors

Jouw team deze dag

Iris Hamelink

Iris Hamelink

Yoga instructor

Iris is een bevlogen communicatieadviseur met een achtergrond in coaching en yoga. Door deze unieke combinatie kan Iris de kern naar boven halen en je zowel op zakelijk als privévlak ondersteuning bieden. Met haar bedrijf NINE geeft Iris op verschillende locaties yogalessen en is ze partner in SOULVIBE: jouw non-stop destination als het gaat om workshops, blogs en retraites.

Giedre Michailovskyte

Giedre Michailovskyte

Yoga instructor

Giedre is Ashtanga, Hatha en Power yogalerares met focus op yogatherapie, beweging, afstemming, kracht en flexibiliteit. Ze studeerde yoga in India (500 uur yttc) en raakte gemakkelijk geïnspireerd door kennis, diepgang en ervaring van lokale leraren en goeroes. “Als je lichaam niet flexibel is, kunnen we het repareren. Als je geest niet flexibel is, kunnen we het niet repareren. Ben je flexibel?” – de magische vraag die aantoont dat yoga niet alleen fysieke oefening is. Dit seminar zal worden gehouden in het Engels.

Nicole van Kempen

Nicole van Kempen

Yoga instructor

Nicole is voormalig eigenaar van Onder de Leidingstraat, yogateacher en founder van BY VEDA. Haar kennis over Yoga & Ayurveda deelt ze in yogalessen & workshops, door het hosten van SOULVIBE yoga retreats, het schrijven van artikelen (o.a. voor het online magazine Holistik.nl) en in 1-op-1 consults. Met veel enthousiasme maakt Nicole de duizenden jaren oude ‘wisdom’ laagdrempelig en toegankelijk en geeft ze praktische tips over de manier waarop de Yoga & Ayurveda eenvoudig kunnen worden toegepast in je dagelijkse leven “to find your flow and be healthier & happier”!

Ticket shop

Bestel hier je ticket

Deze workshop zal de eerste in een reeks zijn, waarbij we je een dag vertroetelen met welzijn, yoga, heerlijke thee en ontzettend lekker eten. Mis deze eerste editie niet zodat je kunt ervaren wat yoga voor jou kan betekenen!

22 op voorraad

69.00