Pilates bij SEP EindhovenPilates is een bewegingsvorm voor lichaam en geest, gebaseerd op de oorspronkelijke leerstof en theorieën van de legendarische Joseph Pilates. Ondanks zijn zwakke gezondheid beoefende hij in zijn jeugd verschillende sporten waaraan hij veel kennis ontleende bij de ontwikkeling van zijn eigen methode.

In de Eerste Wereldoorlog ontwikkelde hij tijdens zijn verblijf in een militair hospitaal in Engeland zijn trainingsmethode waarbij hij geloofde dat mentale en fysieke gezondheid hand in hand gaan. In 1926 opende hij zijn eerste studio in New York waar hij les gaf tot aan zijn dood in 1967.

De methode zorgt voor de ontwikkeling van alle spiergroepen maar richt zich vooral op de spieren rond het bekkengebied (buik-, onderrug-, bekkenbodem-, en -bilspieren), het zogenaamde ‘powerhouse’. Het is een milde bewegingsvorm waarbij de bewegingen rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd, met een bewuste ademhaling.

Wanneer regelmatig volgens de Pilates methode wordt getraind, krijgt je een betere houding, worden je spieren sterker en je bewegingen soepeler, kortom je creëert een sterk en stabiel lichaamscentrum voor een algehele goede conditie.

Pilates is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Heb je blessures of pijnklachten? Dan adviseren we je eerst een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

De oefeningen worden uitgevoerd op een zachte ondergrond, de zogenaamde ‘mat sessies’.

GRATIS PROEFLES

we zien je graag in één van onze lessen

MELD JE HIER AAN

alvast veel plezier

80%
Kracht
halter
70%
Flexibiliteit - Balans
flexibiliteit
235cal
Calorieën
vlam

SEP Dance & Group Fitness

Thorvaldsenlaan 4
5623 BM Eindhoven

Telefoon: 040 – 246 30 95
E-mail: info@seponline.nl

KVK    17118467
BTW   NL808186450B01
IBAN   NL73ABNA0526412135

Menu

SEP Online