Pilates 

Home » Body & Mind » Pilates

Pilates Eindhoven

Joseph Pilates ontwikkelde in de Eerste Wereldoorlog tijdens zijn verblijf in een militair hospitaal in Engeland zijn trainingsmethode waarbij hij geloofde dat mentale en fysieke gezondheid hand in hand gaan. In 1926 opende hij zijn eerste studio in New York waar hij les gaf tot aan zijn dood in 1967.

De methode zorgt voor de ontwikkeling van alle spiergroepen maar richt zich vooral op de spieren rond het bekkengebied (buik-, onderrug-, bekkenbodem-, en -bilspieren), het zogenaamde ‘powerhouse’. Het is een milde bewegingsvorm waarbij de bewegingen rustig en gecontroleerd worden uitgevoerd, met een bewuste ademhaling.

Wanneer regelmatig volgens de Pilates methode wordt getraind, krijgt je een betere houding, worden je spieren sterker en je bewegingen soepeler, kortom je creëert een sterk en stabiel lichaamscentrum voor een algehele goede conditie.

Pilates is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Heb je blessures of pijnklachten? Dan adviseren we je eerst een arts of fysiotherapeut te raadplegen.

De oefeningen worden uitgevoerd op een zachte ondergrond, de zogenaamde ‘mat sessies’.

Gratis proefles

Meld je nu aan voor de gratis proefles.

 

Alvast veel plezier!

%

Kracht

%

Flexibiliteit - Balans

Calorieën

Klaar voor de uitdaging?

Meld je nu aan voor de gratis proefles. Of heb je nog vragen neem dan contact met ons op.

Locatie

SEP
Group Fitness | Body & Mind | (Pole)Dance

Thorvaldsenlaan 4
5623 BM Eindhoven

040 - 246 30 95

info@seponline.nl

Locatie

SEP Dance & Group Fitness

Thorvaldsenlaan 4
5623 BM Eindhoven

040 - 246 30 95

info@seponline.nl

Aanmelden nieuwsbrief